Ondagsbloggelibloggela

Badminton i lördags och konsertbesök, spontanfika i söndags. Träning måndag och idag. För övrigt jobb, läsning i soffan, surfat runt på youtube - tänk att få vara den där läraren i Abba´s "When I kissed the teacher", oj, oj. Kanske blir socialbugg i lokalen imorr´n kväll.

En fredagsdikt hoppar ur min skalle

Ännu en arbetsvecka är till ända,
nu vill jag en tanke sända.
Till alla de som söker ett hopp,
som inte står med flaggan i topp.
Det finns en morgondag,
ett löfte om nya tag.
Livet går inte i repris,
lev nu och i "peace".
Prata med fler människor,
besök dem där de bor.
Ge en bit av ditt hjärta
du får igen det tusenfalt,
var inte rädd för smärta,
lev livet varmt istället för kallt.


En vecka i mitt liv

Ja, då har ännu en vecka gått i livet och den nya började redan i morse. Var nere och hälsade på föräldrar och brodern med familj i Skåne i helgen. Tog en långhelg med ledig fredag. Sprang i shorts i 12 graders värme på lördagen, i november! Firade brorsonens 2-årsdag på lördagen med närmaste släkt. Grabben börjar bli en riktig pojk. Åter i Södertälje söndag kväll. Gympa efter jobbet idag.


Sven Duva

Var med några kompisar på högläsning i stadsbibliotekets café här i Södertälje idag. "Kura skymning" hette tillställningen, med tända ljus och hög mysfaktor. Vi sänkte medelåldern på stället. Men, jag måste säga att det var en riktig höjdare! Bl a lästes det högt ur Fänrik Ståls Sägner med historien om Sven Duva som avslutning, soldaten med ett gott hjärta och en tapperhet som få men som gjorde det mesta fel. En rörande historia. Gympade även idag och innan dess, ja då jobbades det, falleri, fallera.

Nationalmuseum igår med singelföreningen, har blivit väldigt aktiv där på sista tiden. Det var kul att kolla in tavlor av Caspar David Friedrich, en tysk konstnär som jag inte visste så mycket om tidigare. Mycket landskap, mycket känsla. Hm, ska jag var helt ärlig hade jag knappt hört talas om honom, men det är bra att vidga vyerna.

That´s it for today! God natt !

Badminton och vår framtid

Singlarna singlar in på badmintonarenan, greppar sina racketar och går in för dubbelspel på flera banor. Det blir så fin gemenskap när man spelar dubbel, samarbete och man tjoar till varandra - nu tar vi dem! Slår nästan sönder min partners racket vid ett smashupplägg som ingen av oss vill missa, en annan tjej trillar in i väggen. Någon råkar slår sin partner på örat med racketen. Efteråt är allt glömt, i alla fall av oss som stannar kvar och fikar. Kaffet avnjuts till ljudet av smashande spelare och gnisslande gympaskor. Snart är det klimatkonferens i Köpenhamn. Obama ska dit, Reinfeldt ska dit. De är inte singlar. Om de spelar badminton vet jag inte, men är de lika bra på att samarbeta som vi kanske mötet går bra. Även om någon får sig ett slag på örat. Detta är viktigt. Slå ett slag för klimatet. Smasha in ett bindande avtal. För en bättre framtid.


Fredagsmys

Fredagsmys vid datorn. Va, har han inget liv ? Faktiskt rätt skönt att vara hemma ikväll och ta det lugnt. Imorgon blir det badminton i Stockholm med en massa singlar och på kvällen bugg här i Södertälje på Trombon. Ska bli intressant att se hur många som kommer. Det är bra band som spelar, Highlights. Kursen i veckan i presentationsteknik var bra. Vi videofilmades så man fick se några störande grejer på sig själv. Men vi var ganska coola ändå, tycker jag.

Måndag

Jobbade till fem, därefter gympapass en timme. Det var skönt att riva loss och få tankarna på annat än jobbet. Planerade precis lite för lördagens besök hos Sara i Eskilstuna, ska åka dit med en annan tjejkompis. Sedan blir det dans i Södertälje lördag kväll - tjoho! 


Veckan som gick

Föredraget med Benny Haag i tisdags var riktigt bra, funderar på att köpa hans bok. Onsdag sprang jag en runda, torsdag socialdans på Boogei Lovers. Fredag After Work på Söder med singelklubben, det var över 300 pers där. Igår löpning i skogen (12,5 km), på kvällen Halloweenfest. Kul att träffa lite nytt folk både fredag och lördag kväll. Det blir nog en rätt lugn söndag nu när man städat klart lägenheten, tråkigt att städa men skönt när det är klart.

RSS 2.0